מחסור במינראלים
גם אם נשתמש בדשנים האיכותיים ביותר וגם אם נהיה המגדלים המנוסים ביותר, עדיין ייתכנו חוסרים של מינרלים מסויימים בצמח. הרי לא כל צמח צורך את אותה כמות של מינרלים, ישנם צמחים הזקוקים ליותר מזון וליותר דישון מאשר אחרים ולכן כאשר אנו משקים ומדשנים את הצמחים שלנו סביר להניח כי יווצרו חוסרים בצמח, בייחוד בצמחים הנותנים יבול (עגבניה, פלפל ועוד) ובייחוד בשלב הפריחה שלהם
ולכן, בדיוק כשאנו חושבים שהכל תקין, הצמחים מתחילים לקבל מראה קצת מוזר – העלים לא ישרים, צבעם אינו ירוק, קצב הגדילה שלהם נעצר, ועוד. יכולים להיות מספר גורמים למצב שכזה. אחד מהם הוא מחסור במינרלים. המחסור יכול להיווצר כי לצמח פשוט טין גישה למינרל אותו הוא צריך. המחסור לרוב נגרם משתי סיבות – הראשונה, אנו פשוט לא נותנים את המינרל לצמח. השנייה היא שאנו נותנים את המינרל לצמח אך זה האחרון לא מצליח ל"עכל" אותו כתוצאה מבעיות חומציות/שורשים/טמפרטורה
אנו מקווים כי המידע שכאן יעזור לכם להבין מה חסר לצמח ואולי אף למה חסר לו.
זכרו כי אנו כאן עבורכם במידה ותרצו להתייעץ!!!!
מחסור בחנקן – חפשו את הצהוב
מחסור בחנקן זו בעיה טיפוסית אצל מגדלים אך היא בעיית תזונה קריטית לצמח. במחסור יחל להופיע בעלים המבוגרים יותר אשר בהם נוכל לשים לב לאיבוד הצבע הירוק עד להצהבה של העלה.
במידה והמחסור במינראל זה יימשך, תימשך הצהבתם של העלים בצמח, כולל אצל עלים חדשים. נוכל גם לשים לב כי התפתחות הצמח איטית יותר, גדילתו תיעצר כמעט לגמרי, שורשיו יהפכו חומים, הגבעול יאבד אף הוא מצבו וייחלש. סימן חשוב נוסף הוא אותם נימים שלאורך ורוחב הצמח, אלו נתיבי המזון ונוכל לשים לב כי צבעם נחלש אף הוא והם אינם חזקים ורחבים. העלים הנמוכים אף יינשרו.
בורון הינו יסוד אשר אינו נמצא באופן טבעי בטבע אלא כחומצה באיזורים וולקניים ומליחים. תפקידו לעזור, בין היתר, בהעברת הסוכרים בצמח, בחלוקת התאים, בעיכול וביצירת חומצות אמינו מחסור במינראל זה יגרום לצמח להיעצר מבחינת גדילתו ועליו יתחילו לקבל צבע הדומה לברונזה או לחריכה והעלים ייראו שבירים מאוד.