הנבטה עם שימוש ב- SEED BOOSTER
המוצרים הנדרשים:
* ערכת הנבטה
* קנקן מדידה או מיכל בעל קיבולת של 0.5 ליטר
* כף עירבוב
1 | רוקן את תכולת ה- SEED BOOSTER לתוך קנקן המדידה. הוסף 125 מילילטר של מים פושרים (מי ברז בהחלט מספיקים) מומלצת טמפרטורת מים של מעל 20 מעלות. ערבב בזהירות את תכולת קנקן המדידה |
|
2 | מזוג את תכולת קנקן המדידה המכיל את ה- SEED BOOSTER ואת המים לתוך מגש ההנבטה,דאגו כי המים מתפזרים באופן שווה בין כל עיגולי ההנבטה. המתינו מספר דקות עד שכל המים ייספגו בעיגולי ההשרשה. |
|
3 | שיטפו היטב ידיים, אם באפשרותכם, אף חטאו אותם בעזרת חומר מחטא.
בעזרת האצבעות או פינצטה (שגם כן חוטאה) הכניסו את הזרעים אל החורים הקיימים בעיגולי הנבטה הלחים, כך שיהיו בעומק של כ-5 מילימטר |
|
4 | הניחו את המכסה השקוף על המגש. וודאו כי שתי השיניים הנמצאות בצידו הקצר של המכסה תואמות לשתי המגרעות הנמצאות בצידו הקצר של המגש.רק כך המגש יהיה סגור באופן הטוב ביותר. |
|
5 |
הניחו את מגש
ההנבטה בחדר או במקום מאוורר כך שהטמפרטורה בו תהיה בין 20 ל-24 מעלות צלזיוס
|
|
6 | לאחר כ-1 עד 5 ימים הזרעים יחלו לנבוט. סובבו את המכסה השקוף ב-180 מעלות כך ששתי השיניים של המכסה נמצאות הפוך למקומן המקורי. הדבר מאפשר כניסה של אוויר טרי להנבטות החדשות. |
|
7 | הבטיחו כי הצמחים הצעירים מקבלים מספיק אור בכדי להבטיח את התפתחותם הנאותה. כאשר גובהם מגיע לכדי 3 סנטימטר, הורידו את המכסה. ברגע ששורשים מתחילים לבצבץ מעיגולי ההנבטה, מומלץ להעבירם לעציץ להמשך תהליך הגדילה. |