תאורת לילה

תאורה

תאורת לילה

לעיתים, אנחנו כמגדלים זקוקים לעבוד עם הצמחים גם בשעות החשיכה, ולשם כך אנו זקוקים לתאורה שלא תפריע למהלך החיים הרגיל של הצמחים אותם אנו מגדלים. במצבים אלו נשתמש בתאורת לילה שהיא מנורת אור ירוק.

צמחים אינם מושפעים מהצבע הירוק שבספקטרום האור, הוא אינו מפריע להם, אינו משנה לתהליך הפוטוסינתזה ולא ממשיך לגרום לצמח לגדול כמו שאר סוגי הצבעים (לבן, צהוב, וכו'). אור זה, מדמה למעשה את אור הירח שבטבע ולכן אינו מפריע לצמח.

תאורת לילה

שימוש במנורת אור ירוק מאפשר למגדל לשהות במחיצת הצמחים בזמן החשיכה שלהם, להשקותם, לעקוב אחר גדילתם והשינויים שבהם ואף להתחקות אחר מזיקים. לעיתים הדבר טוב כי זמן החושך של הצמח זה הזמן היחידי שהמגדל יכול לטפל בו, והרי לא ניתן לעבוד או לראות ללא אור.

תאי הכלורופיל שבצמח, הם התאים האחראים על קליטת הצבע בעלים והם בעצמם ירוקים. הם מסוגלים לקלוט צבעי אדום, כחול וירוק מתוך ספקטרום הצבעים כך שכאשר הצמח נחשף לאור ירוק אין הדבר משפיע על קליטתו בתאי הכלורופיל אלא למעשה משקף אותו כלפי חוץ. זו הסיבה מדוע אנו רואים עלים וגבעולים בצבע ירוק.

new-form-of-chlorophyll-could-lead-to-cheaper-biofuels.jpg

ניסויים באוניברסיטאות ומכוני מחקר שונים הוכיחו כי השימוש באור ירוק אינו מזיק לצמחים אך אינו אידיאלי לתקופת הגדילה או הפריחה של הצמחים, יחד עם זאת נראה בניסויים הללו כי קצב ואיכות ההנבטה של זרעים הרבה יותר טוב כאשר הם נחשפו לאור ירוק. מסתבר כי הצמח גודל איכותי יותר ומניב יותר אם הונבט תחת אור ירוק ורק לאחר מכן הועבר לאור לבן (בעל ספקטרום כחול כמו פלורוסנט, מטאל-האליד, או משולבת). כמו כן, ניסויים אלו הוכיחו כי חשיפה ממושכת של צמחים רק לאור ירוק אינה מביאה להתהוותו של צמח חזק ובריא אלא נוצר צמח חלש וחולה ופגיע וזאת מכיוון שהחשיפה לסוג אור כזה אינה מהווה תחליף ראוי לאור השמש, ובמקרה של המגדל האורבני, לאור הנורות השונות הבאות לדמות את השמש.

לכן, כאשר אנו מעוניינים להנביט תחת אור ירוק, חשוב שזמן ההנבטה יהיה קצר ככל האפשר על מנת שלא לפגוע בצמח. לשם כך יש לנו מספר עצות, דשנים וטיפים בנושא, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך האתר, במייל או בטלפון על מנת שנפרוש בפניכם את הידע שצברנו בנושא. נאמר רק שבאתרנו ישנו תוסף לזירוז ההנבטה שעובד מצוין  תחת אור ירוק. מעבר לכך, במידה ואנו זקוקים לעבוד על הצמחים בזמן החושך שלהם, גם כאן נדאג שזמן החשיפה של הצמחים לאור זה לא יהיה לאורך שעות ו/או ימים אלא למספר שעות בכל יום, אז הצמח אף ייהנה מ"אור הירח" אליו הוא נחשף.

כלורופיל בצמח